Wat als je kind niet lekker in zijn vel zit?

Je kind gedraagt zich ineens anders. Je merkt dat het zich vaker terugtrekt, stiller is of ongewoon agressief op je reageert. Je kind lacht niet meer, is niet langer vrolijk en wat je ook probeert, je krijgt er geen vat op. Dan biedt oplossingsgerichte kindercoaching uitkomst.

*Dit is een vrijblijvend telefonisch gesprek.

Je wilt het beste voor je kind en soms betekent dat tijdelijke hulp inroepen. Doe je dit niet en de zorgen blijven aanhouden, dan kan dit de ontwikkeling en het welzijn van je kind belemmeren. En dat is wel het laatste dat jij als zorgzame ouder wilt …

Via oplossingsgerichte kindercoaching:

 • krijgt je kind meer zelfvertrouwen
 • durft het voor zichzelf op te komen
 • word je kind zelfredzaam
 • krijgt je kind een betere verbinding met zichzelf en anderen
 • verdwijnen angsten en voelt je kind zich ontspannen
 • zit je kind weer lekker in zijn vel

De pubertijd is een tijd vol veranderingen. Het ene moment is je puber zich aan het afzetten en losmaken, dan weer slaan twijfels en onzekerheden toe. Soms heeft een puber het wat moeilijker. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Je merkt het in ieder geval doordat je puber stiller wordt, opziet tegen school, plotseling agressief reageert of bang is om te falen. Je puber komt moeilijk voor zichzelf op en liegt om zijn ware gevoelens te verbergen. Ondertussen maak jij je steeds meer zorgen en ben je door al je oplossingen heen. Hoe kan je je puber helpen? Het beste wat je als ouder dan kunt doen is een pubercoach inschakelen. Tegenover een neutrale, onbekende is een puber veel sneller geneigd om over zijn gevoelens en angsten te praten.

Via oplossingsgerichte pubercoaching:

 • krijgt hij of zij meer zelfvertrouwen
 • durft je puber zijn of haar grenzen sneller aan te geven
 • leert hij of zij beter voor zichzelf op te komen
 • krijgt je puber meer daadkracht
 • is je puber zich bewust van de mogelijkheden in plaats van de moeilijkheden

Kindercoaching, pubercoaching & mental sport coaching

Ik benader zorgen altijd gestructureerd via 3 stappen. Om vast te stellen wat er speelt, voer ik eerst een gesprek met je kind, daarna met jou/je partner en tenslotte met iedereen samen. Nadat we alle hulpvragen onderzocht hebben, maak ik een persoonlijk stappenplan dat we vervolgens gaan uitvoeren. In het stappenplan staan de doelen en de nieuwe vaardigheden die we gaan versterken en realiseren. Dit doen we via gesprekken, (rollen)spel, tekenen en de stoplichtmethode Wil je meer weten over oplossingsgerichte kindercoaching, pubercoaching of mental sport coaching?  Neem dan contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.

*Dit is een vrijblijvend telefonisch gesprek.

Je bent natuurlijk super trots, maar dan … Tijdens wedstrijden zie je dat je kind zijn emoties niet de baas is. Je wordt aangesproken op het gedrag van je kind dat boos en ongecontroleerd reageert of niet weet om te gaan met tegenslag en verlies. Je probeert van alles om hem of haar te stimuleren, maar niets schijnt te werken. Dat is overigens niet vreemd, je bent per slot van rekening een liefhebbende ouder en geen sportcoach. Bovendien komt er heel wat op je af. Je rijdt van hot naar haar en het hele gezin draait om het sportschema van het kind. Hoe ga je hier het beste mee om? Mijn advies: blijf in je rol als ouder en laat je kind coachen op mentale veerkracht. Dit zorgt ervoor dat je je – in wisselende omstandigheden – staande houdt en dat is natuurlijk essentieel bij het ontwikkelen van sporttalent.

Via Mental Sport Coaching:

 • leert je kind doelen te stellen
 • wordt het zelfbeeld van je kind versterkt
 • groeit de weerbaarheid en veerkracht
 • worden motivatie en doorzettingsvermogen gestimuleerd
 • heeft het meer (spel)plezier
 • verbeteren de prestaties
 • zit je kind lekker in zijn vel
 • leer jij hoe je je kind stimuleert in plaats van blokkeert
 • komen jij en je gezin weer in een positieve flow

In tegenstelling tot wat je misschien denkt, vindt Mental Sport Coaching niet op het veld of op de baan plaats, maar in de gezellige praktijk van SKILLS | Coaching Academy.

Wat zeggen anderen over de coaching van Daniëlle?

Ik had al zoveel wegen – zonder resultaat – met mijn zoon bewandeld. Vanaf het eerste contact klikte het zowel met mij als mijn zoon. Daniëlle heeft een goed luisterend oor. Ze haar aanpak is speels en effectief. Ik raad Skills iedereen aan, zowel voor het kind als voor de ouder.

VeraMoeder

Moeders vinden het fijn dat er naar hun geluisterd wordt. Dat er iemand handreikingen kan geven, laat zien wat er gebeurt, die de gezinssituatie kan vergemakkelijken, en misschien oplossen. Daar is veel behoefte aan. Daniëlle doet dat op een professionele manier.

IngridMoeder

Daniëlle is een zeer warm en op mensen gefocuste mens en coach. Ze is in staat om vrijwel onmiddellijk een connectie te maken met ouders en kinderen. Naast haar kennis en expertise weet Daniëlle ook nog eens haar kennis op een onevenaarbare wijze te vertalen op het niveau van het kind en zijn ouders.

TheoCoach & Trainer

Daniëlle is zeer sterk in het aangaan en installeren van een warme, betrokken relatie. Zij doet dit op een open, oprechte en menselijke manier. Dat vind ik zeer krachtig en een talent van haar.

Sven Bussensoprichter Oplossingsgericht centrum vzw

Daniëlle pakt de dingen heel goed aan, tot in het kleinste detail, met het kind op de eerste plaats. Mijn zoon heeft steeds een goed gevoel als hij bij haar huiswaarts keert. We zijn heel tevreden met de resultaten die ze met onze zoon behaalt.

RonniePapa van een tennistalent

Daniëlle is iemand die haar waarden leeft. Ze gaat in actie en wil altijd blijven groeien. Ze is leergierig, trouw, enthousiast, heel betrokken en ambitieus. Ze houdt vast om doelen te bereiken ook al voelt ze zich daarbij onzeker en angstig. Ze laat zich niet afleiden, geeft niet op en blijft positief. Ze bereid zich altijd goed voor en staat open voor feedback. Ze is creatief, goedlachs. Via haar eigen Bloei & Groei helpt ze anderen te Bloeien en Groeien. Kortom, ik werk graag met haar samen.

Danielle BudoGezinscoach bij Vraagkracht Limburg