Weerbaar communiceren

Weerbaar communiceren: een nieuwe, baanbrekende training waarin pubers leren voor zichzelf op te komen en sociaal vaardig te zijn in alledaagse, moeilijke situaties. De training is bijzonder omdat deze vanuit het perspectief van de puber werkt. Je puber ziet en ervaart dus allereerst zelf de voordelen. In lastige situaties thuis, op school, bij vrienden en eventueel in zijn bijbaantje leert je puber hoe het voor zichzelf opkomt zonder de relatie met de ander onder druk te zetten. Ontdek hoe deze training het leven van je puber positief verandert of neem contact op voor meer informatie. 

*Dit is een vrijblijvend telefonisch gesprek.

Elke ouder maakt zich zorgen over zijn puber. Bijvoorbeeld als je puber alsmaar brutaal is of juist over zich heen laat lopen. En wat doen we dan? We spreken ze aan, corrigeren ze en zeggen hoe het wel moet. Maar wat levert dat op? Hoe vaak hoor jij jezelf jouw puber corrigeren? Precies … en je bent niet de enige hoor! Bovendien zijn heel veel trainingen daar ook op gericht: het aanleren van gewenste vaardigheden en gedrag zonder daarbij aandacht te schenken aan de puber zelf. Wat zijn diens diepste wensen en behoeften?

Voor elke situatie, voor elk levensgebied 

De 4 belangrijkste levensgebieden zijn in deze training verwerkt. Want thuis, op school, bij vrienden en op het werk worden tenslotte verschillende vaardigheden gevraagd van je puber en zijn er verschillende belangen die gediend moeten worden.

Via de training Weerbaar communiceren:

  • wordt je puber zich bewust van zijn of haar eigen gewoontes en patronen in de omgang met vrienden, gezinsleden, leerkrachten en in werksituaties
  • ervaart je puber welke gedragingen er zijn en welke consequenties deze hebben
  • leert je puber bewuste keuzes te maken in verschillende situaties
  • krijgt je puber inzicht in de werking van positieve communicatie
  • komt je puber voor zichzelf op zonder daarbij de relatie onder de druk te zetten
  • voelt je puber zich lekker in zijn vel – en dat merkt iedereen!

Wil je meer weten? Vraag dan een telefonisch kennismakingsgesprek aan en kijken we samen naar jouw zorgen.

Inzicht: de sleutel tot succes

In 4 bijeenkomsten leert je puber inzicht krijgen in wat hij doet en hoe effectief dit is. We oefenen met verschillende situaties en ontdekken hoe je via weerbaar en positief communiceren omgaat met tegengestelde belangen en conflicten.  De training kost in totaal € 200 en is bedoeld voor pubers tussen 12-20 jaar.

… Is er de workshop Weerbaar communiceren met je puber. In deze workshop leer jij als ouder meer mogelijkheden ontdekken om je puber op een positieve manier zonder hoogoplopende conflicten door deze levensfase te begeleiden.